Trebuie să mă opresc! Trebuie să mă opresc!

Aşa o răsună mintea mea, de aproape o lună de zile de când am intrat în vria cumpărăturilor de ianuarie. Toate vitrinele mă îmbie cu outfit-uri care mai de care mai fancy sau mai office; mai sportish sau mai cocktail. Nu le pot rezista! Iar window shopping-ul nu a mai funcţionat anul acesta (sic!).

Am debutat sesiunea furibundă cu o pereche de bocanci fashion-iconici, de culoarea deşertului şi căptuşiţi cu stofă Scottish. Potriviţi în combinaţii cu rochiile de caşmir şi lână; dar şi cu fusta vaporoasă de mătase. Adjudecat într-o secundă! Card-tranzacţie reuşită!

Apoi, ca să urmez tradiţia, am continuat în boutique-ul de antichităţi! Să cumpărăm şi o vechitură; am intrat în magazin cu o plăcere nebună. Ştiam că voi desface vitrina; ochisem o cană pentru lapte sau apă din ceramică belgiană, cu motive zoomorfe pictate în albastru intens-întinat. Partea frumoasă în astfel de locuri cu povești este socializarea, poveştile obiectelor, dar, mai ales, negocierea! Am propus un preţ, am primit negaţie; am mai pus ceva peste şi am plecat fericită cu cana înfofolită în bule!

Şi am zis: "Gata! Ajunge! Oricum se termina vacanţa, de la servici nu mai am timp de aşa ceva!"

Aş! Sesiunea a continuat!

Am plecat la o simplă plimbare pe străduţe de cartier, şi nu ştiu cum a răsărit în faţa paşilor mei un minunat magazin cu de toate, care anunţa şi ceva reduceri! Am intrat! Am analizat fiecare umeraş în parte! Pe faţă şi pe dos, am răscolit tot magazinul. Am umplut cabina de probă şi am ales o fustă cu inserţii de piele, una roşie ca să nu fiu deocheată şi una de organdie alb-negru căreia i se potriveşte în talie un cordon cu paiete primit cu împrumut de la o prietena-stilista mea de suflet! Card-tranzacţie reuşită!

Și trec zile, şi pare că mă liniştesc. Cardul răsuflă şi el uşurat!

Dar, cu paşii mei grăbiţi şi apăsaţi trec prin faţa unei vitrine unde sălăşluia diafan-office o rochie turcoaz! Singură! Să vedem dacă au mărimea mea! Intru şi probez, culoarea superbă, atingerea catifelată a materialului şi cele 2 buzunare m-au convins în mai puţin de o secundă! Adjudecăm şi acest articol vestimentar! Cardul aprobă şi el tranzacţia!

Trebuie să mă opresc!

Waw, văd o geantă! Superbă, minunată, cum nu s-a mai văzut până acum, cel puţin în colecţia mea. Piele mănuşă, culoare de vin roşu cu aromă de fructe de pădure, şi accesorii aurii! It’s a must!

Cardul - fonduri insuficiente!

Cardul - fonduri insuficiente???!!!!!

Ce mă fac acum? Nu pot rata geanta, nu pot achiziţiona pe caieţel, dar trebuie să o am!

SMS salvator către mama: "Dragă mama, psht superbă, bani pls! Ms, XOXO!!!"

Răspuns SMS: "Virat! Trebuie să te opreşti!"

Păi nu acelaşi lucru îmi tot repet şi eu??? Somebody stop me!

 :):)